• +381 (011) 7873-737
  • Kružni Put 214, Leštane
  • info@zimland.rs
Kontakt

Contact Us

Home > Contact

Recepti





Krastavac salata u jogurtu

Sastojci:

Jogurt 200ml

Mirođija 2g

Krastavac 1kom

Neoljušteni krastavac iseći na tanke kolutiće. Ostaviti ih 20 minuta da odstoje, kako bi se oslobodili viška vode. Preliti ih jogurtom i dodati svežu mirođiju.

Prijatno!



Zapečeni krompir sa edamer sirom

Sastojci:

100 g edamer sira

400 g krompira

20 g maslaca

100 g slanine

Oprati četiri krupnija krompira. Neoljuštene krompire iseći napola, premazati maslacem i u zaseke staviti komade slanine i listove edamer sira. Poređati u pleh, staviti u ugrejanu rernu i peći dok ne budu mekani unutra.

Prijatno!



Voćni jogurt sa jagodama

Sastojci: 

70 g jagoda

5 ml javorovog sirupa

250 ml jogurta

100 g kornfleksa

Pomešati kašiku jogurta sa javorovim sirupom i sipati na dno čaše. Zatim posipati seckane jagode, malo izdrobljenog kornfleksa i dodati preostali jogurt i izmutiti. Ukrasiti celim jagodama i ostaviti da se ohladi pola sata.

Prijatno!



Tartar sos

Sastojci: 

150 ml kiselog mleka

200 g kiselih krastavaca

200 ml majoneza

1 kom. crnog luka

3 kom. belog luka

1 kom. limuna

peršunovog lista

so, biber

Krastavce, crni luk i beli luk izrendati ili iseći na što sitnije kockice. U posudu sipati majonez, kiselo mleko, dodati povrće, začiniti solju, biberom i peršunovim listom, pa iscediti sok jednog limuna. Promešati sve sastojke i domaći tartar sos je spreman za služenje.

Prijatno!



Pica sa četiri vrste sira

Sastojci: 

podloga za picu

paradajz pelat

100g ZIMLAND gauda sira

100g ZIMLAND trapist sira

30g ZIMLAND edamer sira

50g parmezana

paradajz (ili svež čeri)

origano (po potrebi)

svež bosiljak

Podlogu premazati paradajz pelatom i krenuti sa ređanjem sireva sledećim redom: trapist, edamer, gauda, parmezan. Poređati preko paradajz i po potrebi posuti origanom. Dodati nekoliko listića svežeg bosiljka. Peći u rerni na 200°.

Prijatno!



Palačinke

Sastojci: 

200 ml mleka

3 kom. jaja

250 g brašna

300 ml mineralne vode

10 g šećera

so

15 ml ulja

Napraviti smesu za palačinke: umutiti mikserom tri jaja, dodati 200 ml mlakog mleka, 300 ml kisele vode, kašiku ulja, oko 250 g mekog brašna, malo soli, malo šećera. Ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Pržiti palačinke na umerenoj vatri, uz povremeno podmazivanje tiganja.

Prijatno!



Zapečene tikvice sa sirom i šunkom

Sastojci: 

3 srednje tikvice

3-4 jaja

100g brašna

150-200 g šunke

200 g edamera, trapista

180 g kisele pavlake

So, biber

Očistiti tikvice i iseći ih po dužini u što tanje komade. Staviti u cediljku i posoliti. Ostaviti ih 30 minuta a potom ih ocediti od soka i uvaljati u brašno. Staviti ulje da se greje, a potom ih pržiti dok ne porumene. Ispržene prebaciti na ubruse da pokupe masnoću. U posudu za pečenje, premazanu uljem, poređati tikvice. Na tikvice poređati izrendanu šunku i sir i tako dok se ne istroši sav material. Umutiti kiselu pavlaku i jaja i preliti tikvice. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!



Topla čokolada

Sastojci: 

30 g crne čokolade

1 kašika kakaa

2 dl mleka

50g prezli

30 g šećera

prstohvat soli

U maloj šerpi pomešati čokoladu, kakao i 1 dl mleka. Mešati na tihoj vatri dok se čokolada ne otopi. Dodati ostatak mleka i so i nastaviti mešanje. Dodati šećer. Kada čokolada postane gusta sipati je u šolju.

Prijatno!