Sastojci:
Jogurt 200ml
Mirođija 2g
Krastavac 1kom
Neoljušteni krastavac iseći na tanke kolutiće. Ostaviti ih 20 minuta da odstoje, kako bi se oslobodili viška vode. Preliti ih jogurtom i dodati svežu mirođiju.
Prijatno!
Sastojci:
100 g edamer sira
400 g krompira
20 g maslaca
100 g slanine
Oprati četiri krupnija krompira. Neoljuštene krompire iseći napola, premazati maslacem i u zaseke staviti komade slanine i listove edamer sira. Poređati u pleh, staviti u ugrejanu rernu i peći dok ne budu mekani unutra.
Prijatno!
Sastojci:
70 g jagoda
5 ml javorovog sirupa
250 ml jogurta
100 g kornfleksa
Pomešati kašiku jogurta sa javorovim sirupom i sipati na dno čaše. Zatim posipati seckane jagode, malo izdrobljenog kornfleksa i dodati preostali jogurt i izmutiti. Ukrasiti celim jagodama i ostaviti da se ohladi pola sata.
Prijatno!
Sastojci:
150 ml kiselog mleka
200 g kiselih krastavaca
200 ml majoneza
1 kom. crnog luka
3 kom. belog luka
1 kom. limuna
peršunovog lista
so, biber
Krastavce, crni luk i beli luk izrendati ili iseći na što sitnije kockice. U posudu sipati majonez, kiselo mleko, dodati povrće, začiniti solju, biberom i peršunovim listom, pa iscediti sok jednog limuna. Promešati sve sastojke i domaći tartar sos je spreman za služenje.
Prijatno!
Sastojci:
podloga za picu
paradajz pelat
100g ZIMLAND gauda sira
100g ZIMLAND trapist sira
30g ZIMLAND edamer sira
50g parmezana
paradajz (ili svež čeri)
origano (po potrebi)
svež bosiljak
Podlogu premazati paradajz pelatom i krenuti sa ređanjem sireva sledećim redom: trapist, edamer, gauda, parmezan. Poređati preko paradajz i po potrebi posuti origanom. Dodati nekoliko listića svežeg bosiljka. Peći u rerni na 200°.
Prijatno!
Sastojci:
200 ml mleka
3 kom. jaja
250 g brašna
300 ml mineralne vode
10 g šećera
so
15 ml ulja
Napraviti smesu za palačinke: umutiti mikserom tri jaja, dodati 200 ml mlakog mleka, 300 ml kisele vode, kašiku ulja, oko 250 g mekog brašna, malo soli, malo šećera. Ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Pržiti palačinke na umerenoj vatri, uz povremeno podmazivanje tiganja.
Prijatno!
Sastojci:
3 srednje tikvice
3-4 jaja
100g brašna
150-200 g šunke
200 g edamera, trapista
180 g kisele pavlake
So, biber
Očistiti tikvice i iseći ih po dužini u što tanje komade. Staviti u cediljku i posoliti. Ostaviti ih 30 minuta a potom ih ocediti od soka i uvaljati u brašno. Staviti ulje da se greje, a potom ih pržiti dok ne porumene. Ispržene prebaciti na ubruse da pokupe masnoću. U posudu za pečenje, premazanu uljem, poređati tikvice. Na tikvice poređati izrendanu šunku i sir i tako dok se ne istroši sav material. Umutiti kiselu pavlaku i jaja i preliti tikvice. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
Sastojci:
30 g crne čokolade
1 kašika kakaa
2 dl mleka
50g prezli
30 g šećera
prstohvat soli
U maloj šerpi pomešati čokoladu, kakao i 1 dl mleka. Mešati na tihoj vatri dok se čokolada ne otopi. Dodati ostatak mleka i so i nastaviti mešanje. Dodati šećer. Kada čokolada postane gusta sipati je u šolju.
Prijatno!